сряда, 10 март 2010 г.

1 декември 1012 г.



20 часа българско време, 13 източно американско настъпва първи декември 1012 г. Времето над по големите части на военния театър е студено, с температури от -5 във Фрогландия до -10 в Източна Щрумфландия. Лек скреж, в горите и планините - сняг. Възможни са поледици.

Някои от по-образованите Миделпунтци си спомнят, че на тази дата през 565 г. крал Теобалд Мерцедески се жени за княгиня Претория Щрумпфландска по миделпунтския обряд и с това слага началото на великата Миделпунтска държава. Това е дало повод на някои екстремисти (борци за свобода) в окупирано Пежо тази нощ да разлепят карикатури по площадите на града, на кралската двойка, в която Теобалд горко се кае пред невестата си.

Карикатурата не блести с особена оригиналност, но и това стига раздразненият комендант на града генерал Варщайнер да затвори кръчмите и да вземе за заложници "жриците на любовта" на Фрогландската столица до второ нареждане, безчовечен акт, който той предприема вече 3-ти път, но който и като последствия като че ли само повдига бойния дух на гарнизона.

В Мерцедес и в другите големи градове на Миделпунт цените на бирата, кренвиршите, зеленото сирене (местна забележителност, нещо между аспирин и аспержи) чувствително са се покачили. Черната борса, включително със салове и шамандури в Трабант, процъфтява. Къпането през зимния сезон вече става и любимо хоби на местните студенти, които поради проточилата се война, останаха двама - братовчеда на шофьора на градския общински председател и брат му.

Официален старт ще бъде даден довечера. Приготвяйте заповеди, които моля, не ми изпращайте по скайп, а по обявените начини, или във тайните форуми, или по мейл. Не пропускайте да си подновите и правилата от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар