четвъртък, 4 март 2010 г.



Тактическата победа е решаваща само когато е спечелена на истински стратегическо място.

Фелдмаршал Хелмут фон Молтке-стари

Смъртта в боя е само функция на времето. Колкото повече войските остават под огъня, толкова повече хора губят. За това трябва да се направи всичко възможно за да се ускори движението.

Генерал Джордж С. Патън




Скромният опит сочи, че оптималният период за форумни игри е март-май. И ето, нагърбих се с нова такава, версия „лайт”. Кой ли би имал време за повече?

Вдъхновението дойде този път от „Pancerkrieg: The rise and fall of Hitler’s tank divisions” на Peter McCarthy и Mike Syron, както и от прекалено слушане на Minstrel boy, последната песен на Стръмър, лека му пръст, докато четях по късните зимни доби.


И така, предлагам на заинтересованите поредната: „Ултиматория –Панцершлахт”. Оригиналност в нея е излишно да се търси, това е по скоро MUD, текстова игра, със съвсем малък образен елемент, без автоматична обработка, а и без подземието, като се замисля. Подготовката на предлаганото се заключава в изготвенето на няколко мащаба карти, на, подчертавам, изцяло въображаемия театър на бойните действия, на бойния ред на страните, на малък блог с картинки и информация и на няколко прости правила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар